یک نمونه موفق در استفاده از BPM:

اولین نمونه از شرکت‌های موفق استفاده‌کننده از BPM، شرکت Mobitel در کشور اسلوونی است که این شرکت به‌عنوان تأمین‌کننده بسترهای مخابراتی در قالب کمپانی متوسطی کار خود را آغاز نموده است. این کمپانی سرویس‌دهی پیشروی خدمات موبایل را به مشترکان بازار اسلوونی و کشورهای اطراف را مدنظر قرارداده است.

به‌تدریج سطح خدمات این کمپانی با توجه به روش‌های به‌کارگرفته شده در کمپانی‌های مشابه در کشورهای بزرگ‌تر ارتقاء یافته و در همین راستا شرکت Mobitel به دنبال ابزارهای مناسب برای کنترل این رشد و ارائه سرویس‌های ارزش‌افزوده مناسب‌تر بوده است. در این زمینه آن‌ها به دنبال بهبود سرویس‌های موجود و ارائه راهکارهای جدید از جمله سرویس‌های CRM، پیش‌نمایش سرویس و پرداخت موبایل می‌باشند. سیستم موجود آن‌ها نسبتاً محدود و از نظر نرم‌افزاری تنها شامل 15000 خط کد نویسی می‌شده است. درعین‌حال Mobitel برای ارتقاء بازار خود به دنبال ارائه سرویس‌های ترکیبی کامل‌‌‌تر، قابل سفارش سازی و با کیفیت بالاتر هست. برای تأمین این سرویس‌ها به‌خصوص در صنایع رقابت‌پذیر، کمپانی Mobitel نیازمند تغییرات در بستر IT، بهبود مدیریت به فرمی است که بتواند سریعاً پاسخ و انعطاف مناسبی در بازار داشته باشد. البته زیرساخت موردنیاز برای پشتیبانی از این تغییرات کمی پیچیده است. Mobitel در این حوزه سرویس‌هایی ارائه نموده که شامل صورت، دیتا، اینترنت، ویدئو، تلویزیون، تبلیغات، سرویس‌های محلی و اجتماعی است. در این زمینه Mobitel به ارزیابی راهکاری مختلف، تکنولوژی‌ها، محصولات و تأمین‌کنندگان سرویس پرداخته است.

 به یاد داشته باشید فراهم‌کنندگان سرویس باید خدماتی تأمین کنند که سریع‌ترین پاسخ‌ها به تغییرات بازار را به همراه داشته باشند و در این زمینه نیز محصولات و سرویس‌های سریع و قابل‌رقابتی ارائه دهند تا رضایت مشتریان بالا رفته و مشتریان جدید نیز جذب شوند. به‌طورمعمول این افزایش سهم از بازار منجر به افزایش هزینه‌هاست. از سوی دیگر برای کاهش هزینه اجرا و راه‌اندازی باید سطح زمانی محدود محصولات و خدمات مخابراتی را نیز مدنظر قرارداده شود. در این زمینه Mobitel با چالش بزرگی در مدیریت فرآیندهای پیچیده، سیستم‌ها، نرم‌افزارها و واسطه‌هایی روبرو بودند که برای تطبیق با BPM و زیرساخت سرویس گرا SOA برای تقویت و شتاب دهی سرویس‌ها و بهبود بازار می‌بایست تغییر یابند. Mobitel در این راه آنالیز بازگشت سرمایه ROI انجام داده و مزایای ذیل را پیش‌بینی نموده‌اند:
– بهبود زمان سرویس تا 64 درصد
– کاهش هزینه مالکیت TCO در پریود زمانی 5 ساله به میزان 19 درصد یا
– سرشکن کردن هزینه IT و ارتقاء سازمان تا بتواند پنجمین سازمان ارائه‌دهنده CBA گردد.
– شتاب دهی هزینه‌های اجتنابی IT و بهبود نسبت زمانی به ارزش که در یک بازه پنج‌ساله ROI تا 161 درصد بهبود را شامل گردد.
درعین‌حال کمپانی Mobitel به دنبال کسب مزایایی به شرح ذیل نیز در درازمدت بوده است:
– ارتقاء سطح نوآوری در کنار افزایش رضایت مشتریان
– افزایش سرعت ارائه محصولات سرویس‌های ارزش‌افزوده به بازار
– کاهش هزینه‌های عملیاتی شبکه
– توانایی کاربرد مناسب‌تر ابزارهای IT در راستای اهداف معمول
– سرعت ارائه راهکارهای تقویت‌شده و سرویس‌ها در بازار
– امکان ارزیابی آنلاین و به‌‌روز کسب‌وکار و قابلیت‌های drill-down واقعی
– امکان تطبیق سریع و تکرارپذیری فرآیندها و تعاملات مهم در جهت هماهنگی با بازار
– اطمینان از قابلیت‌های تحلیلی و ارزیابی در فرآیندهای رگلاتوری و کسب‌وکار
– مکانیزاسیون عملیات‌ها و فرآیندهای سنتی
– کاهش پیچیدگی‌ها در مدیریت تغییر
برای این اهداف، شرکت Mobitel از راهکار BPM برای بالاتر بردن قابلیت پاسخ به تغییرات بازار استفاده نموده است. در این زمینه راهکار BPM بر مبنای سرویس‌ها و قابلیت SOA به‌سرعت با استفاده از متدولوژی NGOSS راهکارهای کاربردی را برای افزایش چابکی کسب‌وکار به کار گرفته است. این یعنی راهکارهای جدید باقابلیت‌های کاربردی علاوه بر پوشش شرایط جدید کسب‌وکار و بهبود فرآیندهای قبلی به افزایش ارزش سرویس‌های ارائه‌شده در سیستم نیز کمک می‌کنند.
راهکار BPM در این سازمان به کمک ابزارهای اجرائی و با استفاده از ابزارهای IT موجود و با درنظرگرفتن منطق SOA امکان ایجاد توابع عملیاتی اشتراکی، قابل بهینه‌سازی و ناپیوسته کسب‌وکار را در قالب سرویس‌های کسب‌وکار فراهم نموده است.
فرآیندهایی نظیر بیلینگ، ارائه سرویس‌ها، CRM و خدمات مشتریان در Mobitel بر مبنای JBoss عمل می‌کرده که در این فرآیند بهینه‌سازی از Wehsphere ASND استفاده‌شده تا اهداف تعریف‌شده در کسب‌وکار را محقق نموده و به کاهش هزینه‌ها کمک کند. مبنای عملیاتی این سیستم کاهش هزینه‌ها نیست بلکه استفاده از ابزارهایی است که امکان معرفی محصولات و سرویس‌های جدید را به سرعت فراهم می‌کند. البته کاهش تعداد سرورها و هزینه‌های عملیاتی مرتبط در مرحله دوم به صرفه‌جویی مالی هم منجر می‌گردد. لذا این کمپانی از راهکارهای انعطاف‌پذیر مقیاس‌پذیر و استاندارد برای افزودن سریع قابلیت‌ها به سیستم، کاهش هزینه‌ها و توسعه بازار استفاده نموده است. در این راه استفاده از قابلیت‌های SOA منجر به ایجاد امکانات تعریف و ایجاد سرویس‌های ارزش‌افزوده گردیده است. لذا استفاده از سرویس‌های جدید کسب‌وکار همراه با تحلیل و بهینه‌سازی آن‌ها منجر به یکپارچگی و بهبود شرایط مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار می‌گردد به‌نحوی که تأثیر مستقیم این بهینه‌سازی در کمپانی مرکزی در کل سیستم و شرکت‌های تابعه نیز تأثیرگذار است به‌نحوی که با استفاده از فرآیندهای جدید بهینه و به‌روزرسانی‌های آن‌ها می‌توان به‌راحتی مدل‌سازی، تغییر سرویس و درنهایت استفاده از استاندارهای مناسب را نیز در این سیستم اجرا کرد.

 

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *