مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار در سازمان سبب چه تغییراتی می‌گردد؟

دنیای کسب‌وکارهای امروزه در تمام دنیا طعم تغییرات را بسیار چشیده و در شرایط مختلف باعث بهره‌وری و عدم این مهم شده است. اینکه در سازمان چه مواردی را تغییر دهیم و چگونه تغییر را ایجاد کنیم همیشه دغدغه مدیران اجرایی سازمان بوده است. در تعریف فرایندهای سازمان و دیدگاه فرایند محور اعمال تغییرات در روند فرایندها و اخذ نتایج مربوطه در حوزه‌های مختلف واکنش‌های زیادی را به دنبال دارد که اغلب قابل‌حل و سود بخش خواهد بود.

 در این مقاله به بررسی برخی از مواردی که در دنیای مدیریت فرایندهای کسب‌وکار در تغییرات اعمالی به وجود می‌آیند می‌پردازیم
 

رفع ابهام در مسئولیت‌ها:
در تمامی سازمان‌ها تداخل در انجام امور مربوطه و یا در بعضی موارد انجام نشدن مسؤولیت‌های هر فرد به علت نبود سیستم کاری مشخص و شفاف نبودن وظایف محوله مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورد.
با برقراری سیستم‌های فرایندی و مدیریت فرایندها و با استفاده از BPM مسئولیت هر فرد و حوزه اختیارات و دسترسی‌ها کاملاً مشخص‌شده و در هر مرحله از انجام کار با کمترین میزان خطا و تداخل روبه‌رو هستیم.
کاهش تغییرات مکرر فرایندهای کاری:
ایجاد تغییرات سلیقه‌ای توسط کارشناسان و مدیران میانی، دوباره‌کاری و در برخی از سازمان‌ها چندباره کاری یکی دیگر از مشکلات شایع در اکثر سازمانهاست که با توجه به طولانی بودن بعضی از فرایندها این مورد آسیبی جدی به نحوه انجام و به پایان رساندن آن می‌شود و صرف زمان و هزینه مالی گزاف ایجاد می‌کند که این مورد هم با پیاده‌سازی BPM و مدیریتِ فرایندها کاملاً ریشه‌کن می‌شود.
رفع کندی و ابهام در گردش اسناد اطلاعات:
بسیاری از مدارک و اسناد مهم در گردش‌ها و جابجایی‌های طبقاتی و نفراتی در سازمان‌ها مفقود و یا به نحوی از بین رفته است که این باعث عدم رضایت و اطمینان مشتریان و ارباب‌رجوع می‌گردد و گاها ضررهای بسیار بزرگی به بدنه سازمان وارد می‌کند –در سیستم‌های مدیریت فرایند با توجه به وجود مدیریت اسناد و اطلاعات به‌صورت کاملاً الکترونیک و آرشیو هدفمند اسناد این مورد تا حد بسیار پایینی از بین رفته است.
توسعه ارتباط کاری مؤثر:
اختلافات کارکنان در محیط سازمان بیشتر به دلیل مشخص نبودن ارتباطات کاری دقیق و خلأ قانون مؤثر در خصوص حدود روابط کاری و سازمانی می‌باشد. مشخص نمودن حیطه فعالیت و دسترسی‌های قانونی و تعریف‌شده در سازمان ارزش‌افزوده دیگری از مدیریت فرایندهای کسب‌وکار است.
امکان طرح‌ریزی سیستم ارزیابی عملکرد مناسب:
نحوه برخورد کارکنان سازمان در خصوص مواجه با موانع کاری و عملیاتی، میزان عملکرد هر فرد در خصوص توانایی انجام کار در زمان مناسب برخی از موارد مورد ارزیابی کارکنان می‌باشد که با هموار کردن مسیر برای اجرای بستر فرایندی و مشخص بودن تعداد و زمان انجام فرایندها و وظایف تعریف‌شده، می‌توان گزارشات دقیق و عملکردی برای هر یک از پرسنل را در لحظه مشاهده کرد.

 

 
مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *