آزمایش فیس‌بوک برای حذف خبرهای جعلی در خارج از آمریکا

شماران سیستم – فیس‌بوک آزمایش فیلترینگ خبرهای جعلی در خارج از آمریکا را در دستور کار قرار داده است.

 

فیلتر کردن آزمایشی خبرهای جعلی در آلمان، می‌تواند تحولات اجتماعی مانند انتخابات را تحت تأثیر قرار داده و فیس‌بوک را از دردسر فعلی، نجات دهد.

11 8

به گزارش شماران سیستم به نقل از انگجت، یکی از ابزارهای فیس‌بوک برای مبارزه با خبرهای جعلی، این است که اولین اجرای آزمایشی فیلترینگ این‌گونه خبرها را خارج از ایالات متحده انجام دهد که البته این کار، یک اقدام بسیار حیاتی و اساسی به حساب می‌آید. این شرکت، در نشریه فایننشیال تایمز(Financial Times) اعلام کرد که قرار است ظرف چند هفتۀ آینده، فیلترینگ جدید خود را در آلمان اجرایی می‌کند.

مقامات آلمان نسبت به تأثیر این خبرهای جعلی در انتخابات آتی این کشور، ابراز نگرانی کرده‌اند و به همین خاطر هم فیس‌بوک درصدد است برای راحت کردن خیال مقامات این کشور، فیلترینگ جدید خود را ابتدا در آلمان به حالت اجرا درآورد. فیس‌بوک، می‌تواند خبرهایی که جعلی به نظر می‌رسند را مشخص نموده و به کاربران نسبت به اشتراک‌گذاری آنها هشدار دهد.

البته هنوز معلوم نیست که این طرح فیلترینگ مورد نظر فیس‌بوک برای اخبار جعلی، در کشورهای دیگر هم اجرایی شود یا خیر، اما این شرکت اعلام کرده که مسلماً به این گزینه هم فکر خواهد کرد.
 

شبکه اجتماعی فیس‌بوک یک روش بسیار منطقی را برای اولین اجرای طرح مبارزه با خبرهای غیرواقعی در خارج از مرزهای ایالات متحده در پیش گرفته است. انگیزه فیس‌بوک از اجرای این طرح، مسائل مالی است.
نمایندگان آلمان، طرحی را پیشنهاد داده‌اند که بر اساس آن، برای وب‌سایت‌هایی که اقدام مناسب و اثربخشی علیه اخبار جعلی انجام نمی‌دهند، جرائم سنگینی مقرر خواهد شد که مسلماً فیس‌بوک هم اگر اقدام مؤثری انجام ندهد، از شر این قانون مصون نخواهد ماند و قطعاً این فیس‌بوک است که در پایان، متضرر خواهد شد.

بر اساس طرح یاد شده، اگر فیس‌بوک در عرض یک روز اخبار جعلی منتشر شده در این شبکه اجتماعی را فیلتر و حذف نکند، باید ۵۰۰ هزار یورو جریمه بپردازد. آلمان به خاطر همین خبرهای جعلی با مشکلاتی مواجه شده است. داستان گرایشات ضدمهاجر و حمله به کلیسا و برخی اخبار دیگر، از جمله خبرهای جعلی و دروغینی است که به واسطۀ این وب‌سایت‌ها از جمله فیس‌بوک انتشار یافته است.

همچنین این نگرانی وجود دارد که اگر هیچ اقدامی علیه انتشار این خبرهای جعلی صورت نگیرد، احتمال آن می‌رود که برخی سوءاستفاده‌ها از نتایج انتخابات مزبور صورت پذیرد.

 

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *